Culy Homemade: simpele versie van banh mi
Wel trek in het iconische Vietnamese broodje, geen zin om uren in de keuken te staan? Met deze versie van banh mi houden we het lekker simpel. Yes: shortcuts zijn wat we hier nemen!
Banh mi is die heerlijke baguette waarbij Frankrijk en Vietnam elkaar vinden. Frans door de paté en het brood, Vietnamees door knapperig ingelegde groenten en smaakmakers als koriander en vissaus. Wij kunnen er soms ontzettende cravings naar hebben. Gelukkig laat deze simpele versie toe om die ook nog ‘ns in amper een kwartiertje tijd te stillen.
Simpele versie van banh mi
- Doe de reepjes wortel, komkommer, rijstazijn, suiker en zout in een steriele weckpot en laat minstens 15 minuten afgesloten en gekoeld staan. Deze stap kun je uiteraard ook al langer van tevoren maken. Verdubbel de hoeveelheden in dat geval gerust voor een extra grote portie.
- Tijdens het pekelen van de groenten heb je tijd voor de rest. Bak het speklapje in een dun laagje plantaardige olie en bedruppel tijdens het bakken met de vissaus.
- Snijd de baguette open en besmeer met de paté en de mayonaise. Leg daar het speklapje bovenop.
- Leg er de ingelegde groenten op en maak de simpele banh mi af met de koriander en de ringetjes rode peper.
Meer uit de Vietnamese keuken?
- Culy Homemade: lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl
- Culy Homemade: tomatensalade met mango en Vietnamese dressing
- Culy Homemade: Banh Xeo (knapperige Vietnamese pannenkoek met garnalen)