Simpel & heerlijk: kersencrumble met homemade vanille-ijs
Een heerlijk dessert dat supersimpel is om te maken. Homemade vanille-ijs is natuurlijk het lekkerst, maar je kunt eventueel ook goed ijs bij de ijssalon halen.
Het roomijs:
Klop de slagroom met een mixer half stijf. Mix in een andere kom de eidooiers met de suiker tot een dikke, gelige massa. Schenk langzaam, terwijl je blijft kloppen, de melk bij de dooiers. Eenmaal opgenomen, schep je de lobbig geklopte slagroom erdoor. Roer voorzichtig totdat er een mooi mengsel ontstaat. Schraap de zaadjes uit de verse vanillepeul en voeg toe.
Zorg dat het mengsel (koelkast)koud is en giet vervolgens in je ijsmachine. Maak het ijs volgens de instructies van de machine.
De crumble:
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter en verdeel het vlaaifruit over de bodem.
Hak de pecannoten grof en meng ze met de suiker.
Kneed met je handen de bloem door de boter en meng daarna de noten en suiker er door heen tot een kruimeldeeg. Verdeel het deeg over het vlaaifruit en bak 20-25 minuten in de oven.
Serveren:
Serveer de kersencrumble warm met het vanille-ijs en garneer met een pecannootje.
(Dit recept is gebaseerd op een basisrecept van Boterbloemensuiker.nl)