Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 25 okt 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: shakshuka maken met Indonesische smaakmakers

Shakshuka maken is gelukkig niet zo moeilijk. Misschien is het daarom wel één van onze lievelingsgerechten. In dit recept geven we ‘m een Indo-twist zodat ‘ie nóg lekkerder wordt.

Normaal gesproken wordt shakshuka als ontbijt geserveerd, maar als we de traditionele regels toch aan het oprekken zijn, vinden wij dat je deze variant ook gewoon als avondeten kan nuttigen. Serveer ‘m dan bijvoorbeeld eens met witte rijst en wat kroepoek: je zult versteld staan!

Alles over shakshuka plus de beste recepten

Het recept voor deze shakshuka is gemakkelijk voor meerdere personen te maken. Hiervoor verdubbel je de ingrediëntenlijst zodat je genoeg hebt voor 4 personen. Een lopende eidooier in de shakshuka vinden wij het lekkerste, maar als je geen fan bent van het lopende gele goedje kun je de dooiers ook helemaal laten stollen.

Shakshuka Indo-style
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Bereidingswijze shakshuka recept

  1. Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in dunne halve plakjes.
  2. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de paprika en rode ui toe.
  3. Pluk ondertussen de blaadjes van de koriander, zet de blaadjes opzij voor later en snijd de steeltjes fijn.
  4. Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes en voeg samen met de koriandersteeltjes, geraspte gember en tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door elkaar, leg een deksel op de pan en blijf 10 minuten regelmatig roeren.
  5. Knijp de tomaten uit blik in de pan, voeg de sambal en de kokosmelk toe en roer alles goed door elkaar heen. Breng op smaak met zout en de palmsuiker.
  6. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat 10 minuten sudderen met de deksel op de pan.
  7. Verwijder de deksel van de pan, maak kuiltjes in de shakshuka en breek er de eieren in. Leg een deksel op de pan en stoom de eieren zo hard of zacht als je zelf wilt.
  8. Bestrooi tot slot met de blaadjes koriander en de gebakken uitjes.
Shakshuka Indo-style
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer recepten met een Indonesische twist:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.