Culy Homemade: schnitzel maken in de oven met gegrilde perzik-koolsalade
Een schnitzel wordt negen van de tien keer in een dikke laag olie gebakken zodat ‘ie mooi souffleert. Maar wist je dat je dit onweerstaanbaar knapperige comfortfood ook prima in de oven kunt bereiden? We vertellen je graag hoe!
Het belangrijkste is de temperatuur van de oven. Deze moet namelijk flink heet zijn. Doordat een schnitzel een dun lapje vlees is, heb je maar weinig (bak)tijd nodig voordat ‘ie klaar is. Een beetje kleur is ook fijn en dus is het verstandig om het vlees op een gloeiend hete plaat te leggen.
Schnitzels: waar komen ze vandaan en waar eet je de lekkerste?
Voor een goudgele korst smeren we de schnitzel voordat ‘ie de oven in gaat in met wat zonnebloemolie. Ook de perziken hebben weinig bereidingstijd nodig. Doordat het fruit al rijp is, wil je alleen een gekarameliseerd korstje hebben. Dat krijg je al snel door het fruit op de hete plaat te leggen en kort mee te bakken.
Schnitzel maken in de oven met perzik-koolsalade
- Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius.
- Snijd de spitskool in dunne reepjes en bestrooi met een klein beetje zout.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar heen.
- Hak de peterselie fijn en meng samen met de dressing en het venkelzaad door de gesneden kool heen.
- Sla je schnitzel met een vleeshamer (of de bodem van een steelpan) plat en bestrooi met zout.
- Haal het vlees door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.
- Sprenkel wat zonnebloemolie over de schnitzel en leg ‘m op een hete ovenschaal. Bak in 8 minuten gaar en keer halverwege om.
- Snijd de perziken in dikke plakken en bak de laatste 2 minuten mee op de hete plaat.
- Haal de schnitzel en de perzik uit de oven. Bestrooi het vlees met wat zout.
- Meng de gebakken perzik met de koolsalade en serveer met de schnitzel.
Meer schnitzelrecepten:
- Culy Homemade: de allerbeste schnitzel met friet en koolsla
- Culy Homemade: popcornschnitzels met polenta en maissalsa
- Culy Homemade: superkrokante kipschnitzel met gegrilde courgette