Redactie
Redactie Broodjes 18 jun 2014
Leestijd: 2 minuten

Schnitzel sandwich met kappertjes, tomaten en basilicum

Dit heerlijke recept voor een schnitzel sandwich met kappertjemayonaise, tomaten en basilicum is afkomstig uit het boek I love NY van Daniel Humm en Will Guidara, een kookbijbel als ode aan de rijke regionale keuken van de staat New York.

9789048310166uk3

Leg de halve kipfilets tussen twee stukken plasticfolie en sla ze voorzichtig plat met een vleeshamer tot ze ongeveer 3 mm dik zijn. Klop de eieren met 2 theelepels water in een mengkom.

Doe de bloem en broodkruimels in twee afzonderlijke kommen. Bestrooi de kipfilets aan weerszijden met zout. Wentel ze door de bloem tot ze gelijkmatig bedekt zijn en schud de overtollige bloem eraf. Doop ze in de geklopte eieren. Wentel ze daarna door de broodkruimels tot ze aan weerszijden gelijkmatig bedekt zijn.

Leg de gepaneerde kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Verhit twee grote koekenpannen op middelhoog vuur. Verdeel de olie over de pannen. Zet een rooster op een bakplaat.

Leg 2 kipfilets in elke pan en bak ze 1-2 minuten, tot ze licht goudbruin zijn; schuif ze voortdurend heen en weer, zodat ze gelijkmatig verkleuren. Keer ze en doe 30 gram boter, 2 takjes tijm en 1 teentje knoflook in elke pan. Zet het vuur hoog en bak de kipfilets 1-2 minuten, tot ze gelijkmatig gebruind zijn; bedruip ze intussen met het bakvet. Laat ze uitlekken op het rooster en laat ze afkoelen.

Kappertjesmayonaise

Doe de mayonaise in een kleine kom en spatel de kappertjes erdoor. Opmerking: eventuele restjes kun je afgedekt 1 week in de koelkast bewaren. Serveer de kappertjesmayonaise bij gegrilde vis, smeer hem op een broodje of gebruik hem in plaats van gewone mayonaise in een tonijn- of kipsalade.

Gemarineerde tomaten

Snijd de tomaten in plakjes van 5 mm en leg ze naast elkaar op een bakplaat met een opstaande rand. Besprenkel ze met de olijfolie en strooi er zout en peper over. Marineer ze 15 minuten.

Klaar om de sandwich te bouwen!

Snijd voor 1 grote sandwich de focaccia horizontaal doormidden. Bestrijk de snijvlakken met kappertjesmayonaise. Beleg de onderste helft met blaadjes basilicum en de helft van de gemarineerde tomaten en leg er een kipschnitzel op. Leg de resterende gemarineerde tomaten erop en voeg nog wat blaadjes basilicum toe. Leg de bovenste helft van de focaccia erop. Snijd de sandwich in vier gelijke stukken en serveer met aardappelchips.

Chicken Sandwich

I love NY is nu in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 39,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.