Culy Homemade: schaafijs met perzik, pistache en ahornsiroop
Schaafijs is misschien wel hét toetje van zomer 2023 te noemen. En dan niet met ingewikkelde recepten of dure schaafmachines, maar gewoon met bevroren fruit en een rasp. We demonstreerden al eerder hoe makkelijk dat gaat met dit aardbeienschaafijs, maar ook deze variant konden we jullie niet besparen. Enter schaafijs met perziken, slagroom, pistache en ahornsiroop.
We benadrukken het nog maar eens: dit is zó lekker!
Het idee kwam van de vrolijke Carolina Geelen, wiens vrolijke kookvideo’s al langer een inspiratie voor de redactie zijn. Wat ze doet? Slagroom luchtig kloppen, bevroren perzik raspen en dat aftoppen met pistache en ahornsiroop. In onze versie konden we het niet laten om daar ook nog wat roze peper aan toe te voegen, voor wat contrast. Hoeft niet, is wel heel lekker.
Makkelijk schaafijs met perzik, ahornsiroop en pistache
- Klop de verse slagroom met de poedersuiker op tot een luchtige massa. Schep die in het kommetje voor je schaafijs.
- Neem er je rasp bij en hou die boven de slagroom. Schaaf de perziken in het kommetje tot zich een mooie berg van luchtige sliertjes vormt. Tip: de kans is groot dat er wat van het schaafijs naast het kommetje zal vallen. Dit taakje doe je dan ook best op een plek die nat mag worden, zoals je keukenblad.
- Tevreden over je hoeveelheid schaafijs? Maak het toetje af met een kneepje ahornsiroop, de fijn gehakte pistachenoten en eventueel een klein snufje roze peper.
Meer makkelijke toetjes?
- Culy Homemade: snelle en makkelijke Affogato Trifle (vanille-ijs met koffie en cantuccini)
- Culy Homemade: chocolate chip cookie-ijsjes met salted caramel
- Culy Homemade: simpel toetje met vijgen, rood fruit en meringue