Culy Homemade: het makkelijkste schaafijs ooit
Je kunt er niet omheen: foodbloggers wereldwijd schaven massaal diepvriesfruit tot een vederlicht, aantrekkelijk toetje. Schaafijs dus, zonder machine, van fruit en met toppings naar keuze. Wij volgen dit voorbeeld graag met deze versie met aardbei, pinda’s, gecondenseerde melk en sesam, want ja: dat is een goed idee.
In Japan weten ze natuurlijk al langer hoe lekker schaafijs is. Al eeuwen smullen ze daar van kakigõri, gemaakt van grote, op smaak gebrachte blokken ijs. Met de hulp van een schaafijsmachine kun je daar flinterdunne sliertjes van schaven, die zich als sneeuwvlokken op elkaar laten stapelen tot een toetje.
Dat je dat principe net zo goed als thuiskok kunt nabootsen, wordt steeds duidelijker. In tegenstelling tot bij kakigõri hoef je daar zelf geen op smaak gebrachte ijsblokken voor te creëren en ook in apparatuur hoef je niet te investeren. All you need is een simpel stuk fruit en een goede rasp, en dat is exact waarom ook wij er niet meer omheen kunnen.
7x zomerse toetjes om zelf te maken (waar je intens blij van wordt)
Snel schaafijs maken met aardbeien, gecondenseerde melk en pinda
- Zet het kommetje waarin je je schaafijs wil presenteren vast klaar. Neem er een goede rasp bij (dit is trouwens de beste rasp volgens de Culy-redactie) en rasp de aardbeien tot schaafsel in het kommetje. Gebruik je spierbundels!
- Tevreden met het resultaat? Lepel de gecondenseerde melk over de berg aardbeiensliertjes en maak het schaafijs af met de fijngehakte pinda’s en het sesamzaad.
Meer makkelijke toetjes?
- Culy Homemade: lemon posset (een toetje van citroen gevuld met room)
- Culy Homemade: makkelijk toetje van 3 ingrediënten
- Affogato: het heerlijke Italiaanse toetje 8 x anders