Sardines (uit een kek blikje) met gegrilde groenten
De duurzame sardines van Fish Tales (je weet wel, dat fijne vismerk van Bart van Olphen) zijn vanaf deze week verpakt in té cool Nederlands artwork. Dat verdient een pluim – en een goed receptje.
De nieuwe verpakkingen zijn geïnspireerd door de Portugese en Franse kunst-in-blik en gemaakt door Nederlandse illustratoren en kunstenaars. De nieuwe verpakkingen moeten de sardines de aandacht geven die ze verdienen. Sardines zijn namelijk te gek; ze zijn lekker, betaalbaar en behoorlijk goed voor je.
De sardines in de gezellige blikjes liggen vanaf deze week in de winkel (o.a Albert Heijn). Oja: Bart heeft ook sinds kort een compleet vernieuwde website met héél veel fijne recepten.
Het recept
Besprenkel alle groenten met wat olijfolie en gril ze 20 minuten in de oven op 180 graden.
Snijd ondertussen de chorizo in kleine stukjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de chorizo kort in de olie. Haal uit de pan en giet de helft van het vrijgekomen vet af. Zet de chorizo apart. Bak de tomaat en de knoflookstukjes op middelhoog vuur in het vet. Haal de tomaat van het vuur en voeg de chorizo toe.
Leg de groenten, tomaat en chorizo op een groot bord. Leg de burrata of de mozzarella op de groenten en breng de schotel op smaak met zeezout en zwarte peper. Dien op met de sardines en parten citroen.