Culy Homemade: frisse sandwich met citroen-kikkererwtenspread
Wel dol op brood, maar het klassieke broodbeleg een beetje zat? Dan is deze sandwich met kikkererwtenspread de inspiratie waar je op zat te wachten.
De kikkererwtenspread in dit recept is goed voor zo’n 3 sandwiches. Die kun je tegelijkertijd maken, maar je kan de spread ook 3 dagen bewaren in de koelkast. En daar maak je een deluxe sandwich mee, we promise.
Zo maak je het broodje met kikkererwtenspread
Doe de kikkererwten samen met het citroensap, de hummus, de olijfolie en de mosterd in een kom. Gebruik een pureestamper of een vork om de kikkererwten fijn te stampen tot een romige vulling (er mogen hier en daar nog hele kikkererwten tussen zitten).
Voeg de bleekselderij, dille, peterselie, bosui, 1/2 theelepel zout, kerriepoeder en zwarte peper toe aan het mengsel en roer goed. Proef en voeg indien nodig meer zout toe.
Smeer op elk van drie sneetjes brood één theelepel mayonaise uit. Bedek met een laagje veldsla en smeer daarover een derde van het kikkererwtenmengsel uit. Bedek met de overige sneetjes brood.
Meer broodjes?
- Culy Homemade: broodje halloumi met sla en tomaat (een HLT!)
- Culy Homemade: katsu sando (Japanse sandwich met krokant varkensvlees)
- Chicken Caesar sandwich (Caesar salad op een broodje)