Sambal goreng tahoe met petehbonen uit Boekoe Kita Green
Het nieuwe kookboek van Mirjam van der Rijst en Harold Pereira, Boekoe Kita Green, ligt in de boekwinkels. Het boek is gevuld met de lekkerste vegetarische Indonesische familie-recepten, zoals deze Indobowl. Vandaag hebben we nog zo’n heerlijk gerecht uit dit nieuwe kookboek voor je: sambal goreng tahoe met petehbonen.
Geen Indonesisch gerecht is compleet zonder een goede sambal erbij. Dat is al een bijgerecht op zich, maar met dit recept uit Boekoe Kita Green geef je je sambal direct een stevige bite door de toevoeging van tahoe en tempeh. Boekoe Kita Green is het nieuwe Indonesische kookboek van Mirjam van der Rijst en Harold Pereira.
Boekoe Kita Green
Het boek is een vervolg op het immens populaire Boekoe Kita uit 2010. Dit eerste moderne Indonesische kookboek sloeg in als een bom. In Boekoe Kita Green zijn alle gerechten zijn helemaal vegetarisch en in een nieuw jasje gestoken voor een nieuwe generatie liefhebbers van de Indonesische keuken.
Dit recept vraagt om ready made sambal oelek. Uiteraard kan je deze goed scoren bij supermarkten, toko’s of de Samballerie, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. Als je toch naar de toko gaat, dan kan je het beste ook meteen de rest van de ingrediënten daar halen. Niet elke supermarkt heeft namelijk petehbonen, tahoe of tempeh. Het is een ideaal bijgerecht voor bij een Indonesische rijsttafel.
Sambal goreng tahoe met petehbonen
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze gaan geuren. Doe de sambal, asem, het zout, de goela djawa en petehbonen erbij en laat nog 5 minuten sudderen.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tahoe en tempeh al omscheppend tot ze gaar zijn. Doe ze bij de smaakmakers, schep alles goed door elkaar en laat op laag vuur nog 15 minuten sudderen, zodat alle smaken kunnen intrekken.
> Boekoe Kita Green (Kosmos Uitgevers) is online te koop voor € 37,50.