Salade van venkel en granaatappel-limoendressing
Kan je spijsvertering wel een boost gebruiken? Deze salade van venkel, met komkommer, sugarsnaps en een frisse dressing van granaatappel en limoen is good for you! Dit recept is samengesteld door Ayurvedisch therapeut Bianca Fabrie en komt rechtstreeks uit haar kookboek Holy happy belly. Bij de oudste Indiase geneeswijze draait alles om balans, dus ook die van je spijsvertering.Â
De granaatappel in de dressing werkt verkoelend (heel fijn om te eten op warme dagen) en is goed voor het bloed, de lever én de galblaas. Ook helpt het als je last hebt van spijsverteringsproblemen. Want bij Ayurveda geldt: een gezonde spijsvertering zorgt voor een gezond lichaam én een gezonde geest.
Houd je van de anijsachtige smaak van venkel? Dan wordt dit jouw go to salade. De combinatie met de frisse komkommer, zoete granaatappel en knapperige sugarsnaps is eentje waar we geen genoeg van kunnen krijgen!
Salade van venkel en granaatappel-limoendressing
Oh, en een fijne meevaller: deze salade is glutenvrij, vegan en lactosevrij.
Zo maak je de dressing
Meng voor de dressing de olijfolie met het limoensap, het granaatappelsap en de fijngehakte dille. Klop alles met een kleine garde goed door.
Zo maak je de salade
Verwijder de topjes en het kontje van de venkel. Snij de knol doormidden en verwijder de harde kern. Snij de twee helften in flinterdunne breedteplakjes met een goede dunschiller of een mandoline.
Schaaf of snij de komkommer in flinterdunne plakjes.
Kook de sugarsnaps één minuut in kokend water, giet ze af en spoel ze onder koud water af.
Snij de granaatappel overlangs doormidden, hou een helft met het snijvlak naar beneden in een diepe kom en tik met een houten lepel rondom op de schil van de granaatappel, de pitjes zullen en uiteindelijk vanzelf uitvallen. Doe de pitjes in een zeef en vang het sap op.
Je hebt 2 tot 3 eetlepels sap nodig. Als er niet genoeg sap uitkomt, kun je wat pitjes met een lepel door de zeef drukken om extra sap te maken. Verwijder de witte velletjes van de pitjes en zet ze apart.
Rooster de amandelen in een hete koekenpan in 3 minuten op middelhoog vuur of tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een bord. Hak ze grof.
Meng de venkel en komkommer in een grote schaal, verdeel de sugarsnaps erover en giet de dressing erover. Maak af met de amandelen en granaatappelpitjes.
Holy Happy Belly van Bianca Fabrie (Uitgeverij Snor) is nú te koop voor € 21,99 euro