Salade van burrata met gegrilde perziken en groene asperges
Burrata is met room ingespoten mozzarella en wat ons betreft de hemel op kaasgebied. Vaak wordt het geserveerd met olijfolie, balsamico azijn, tomaatjes en basilicum, maar het is ook heerlijk door een salade. Zo maakte Renée Kemps een lekker recept met onder andere gegrilde perziken en groene asperges. Jum!
Snijd de perzik in partjes en verwijder de droge einden van de asperges. Meng de olijfolie, azijn, één eetlepel honing, peper en zout met elkaar. Laat de perzik en asperges hier voor tien minuutjes in marineren.
Verwarm een grillpan en leg hier de perziken en asperges op. Grill een paar minuten en herhaal voor de andere kant tot ze beetgaar zijn. Verdeel de spinazie over een schaal en verdeel hier de asperges en perziken over. Leg de bol burrata in het midden.
Breng op smaak met wat olie, azijn, zout en peper, honing en chili vlokken. Serveer en snijd de burrata open om zo met de salade te mengen.