Culy Homemade: salade van bimi (aspergebroccoli) met sesam-misosaus
Een salade die maar uit één groente bestaat, is dat wel een salade? Ja hoor, en dat kan nog eens ontzettend lekker zijn ook. Kijk maar naar deze salade van bimi met een killer misosausje. Meer heb je écht niet nodig voor een licht diner of snelle lunch.
Het recept van deze salade met bimi is afkomstig van onze vrienden van Bon Appétit. Toen we het zagen vonden we het meteen zo geniaal dat we het wel móésten maken. We delen het ook graag met jullie.
Make it vegan!
Wil je het gerecht vegan maken? Vervang dan de honing door ahornsiroop, net zo lekker.
Salade van bimi met sesam-misosaus
Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook en kook de bimi zo’n 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken in een vergiet en dep droog met een schone theedoek.
Mix ondertussen de tahin, miso, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, de neutrale olie, de honing en 1 eetlepel water in een kommetje. Proef en voeg er eventueel nog wat meer zout en/of sesamolie toe.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Serveer de bimi met een beetje van de miso-sesamsaus, de geroosterde sesamzaadjes en een paar schijfjes citroen.