Culy Homemade: kip-kimchisalade met komkommer en omelet
Wie snel wil koken, richt zijn blik best op ingrediënten vol smaak. Werken met smaakbommen betekent immers dat je minder tijd hoeft te stoppen in zelf kruiden en op smaak brengen. Kimchi is zo’n ingrediënt! Gefermenteerde stukjes kool zijn zo krachtig van smaak dat ze perfect dienst doen als hoofdrolspeler in een snelle salade met kip en omelet.
Wij zetten deze salade met kip graag op tafel als snelle thuiswerklunch of als lichter avondmaaltje bij heet weer. Nog nieuw in de wereld van kimchi? Tegenwoordig vind je ‘t gewoon in de supermarkt, al zweren wij met klem bij die van Bibigo uit de toko.
Salade met kip, kimchi en omelet
Doe de kipfilet met de radijsjes, de komkommer, de taugé, de koriander, de munt, de helft van de pinda’s en de sojasaus in een kom en schep de ingrediënten goed om zodat de smaken gelijkmatig verdeeld zijn. Zet apart.
Laat een klont boter smelten op medium vuur en bak de geklutste eieren geduldig tot een omelet. Laat de omelet voorzichtig op een groot bord (of snijplank) schuiven en rol op tot een mooi rolletje. Snijd met een scherp koksmes in reepjes.
Schep de salade over in een bord en leg er de omeletreepjes op. Verdeel de rest van de pinda’s op de salade met kip en serveer onmiddellijk.
Meer snelle salades?
- Culy Homemade: tomatensalade met mango en Vietnamese dressing
- Culy Homemade: pittige Aziatische kipsalade met gebakken uitjes
- Culy Homemade: linzensalade met feta, tahindressing en granaatappelpitjes