Culy Homemade: salade met gegrilde kip en limoendressing
De lente vraagt wat ons betreft om frisse en lichte salades. Een salade met gegrilde kip en limoendressing klinkt dan ook zalig, toch?
Met mooi weer kan je de kip ook heel goed op de barbecue bereiden voor een extra grillsmaak. Snij de kipfilet dan niet in repen, maar grill ze in zijn geheel en snij in repen zodra ze gaar zijn.
Salade met gegrilde kip en limoendressing
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een schaal leg de stukken kipfilet hier minimaal een uur in.
Voor de dressing klop je met een garde alle ingrediënten tot een romig geheel.
Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de stukken kipfilet ongeveer 3-4 minuten per kant tot ze goed gaar zijn.
Meng de sla met de radijsjes, kipreepjes en de dressing in een grote kom en serveer de salade met gegrilde kip met extra limoenpartjes.
Meer frisse recepten met kip:
- Libanese maaltijdsalade met sumak en gegrilde kip
- Kipfilet met gegrilde aubergine en frisse mangosalsa
- Wraps met gegrilde kip en oesterzwammen