Salade Caprese met een Culy twist (simpel, maar ‘wow’)
Laat het maar aan de Italianen over om een eenvoudige salade te bedenken die fantastisch lekker is. Dit is een goddelijk en simpel recept voor salade Caprese mét een Culy twist.
Tomaten, mozzarella, basilicum: meer heb je niet nodig voor een klassieke salade Caprese. Voor zo’n simpel gerecht geldt dat je het beste ingrediënten van goede kwaliteit kunt gebruiken: dat proef je écht terug!
Wij geven hier ook nog eens een Culy-twist aan de salade, met Parmaham en truffelolie. Een hele feestelijke salade, die het ook goed doet tijdens een (lastminute-) etentje.
Caprese-salade recept
- Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes en snijd de basilicum in reepjes (houd 2 blaadjes over voor de garnering). Scheur de ham in stukjes of repen.
- Maak je bord op door plakjes tomaat en mozzarella af te wisselen, met daarop of tussen de ham. Garneer met basilicum en maak af met olijfolie (wij gebruikten witte truffelolie voor extra veel smaak), balsamico-azijn en peper & zout.
Geen fan van salade? Maak dan dit:
- NIet alleen lekker in de zomer: makkelijke zomerse mac & cheese caprese
- Ideaal op drukke (werk)dagen: razendsnelle gnocchi caprese met burrata en kerstomaten
- Omdat we altijd in zijn voor pizza: pizza caprese met een courgettebodem