Culy Homemade: saffraanaardappeltjes met octopus en paprikapuree
Dit AGV’tje is een beetje chique door de octopus en de saffraan. Perfect voor wanneer je iets te vieren hebt, of wanneer je een doordeweekse avond een upgrade wilt geven.
Dit gerecht is daarnaast zó snel klaar dat je je afvraagt of je geen cruciale stappen bent vergeten. Maar nee hoor, zo simpel is het écht.
Octopus kun je tegenwoordig bij de grotere supermarkten vinden. Of check het even bij je visboer.
Saffraanaardappeltjes met octopus en paprikapuree
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Leg de aardappeltjes op een bakplaat en geef het geheel een scheut olijfolie, een snuf zout, peper en saffraan.
Let op: als je saffraan in sliertjes gebruikt (dus niet in poedervorm), snijd de saffraan dan eerst fijn en laat het oplossen in een scheutje water. Dit druppel je vervolgens over de aardappeltjes.
Schep alles goed door elkaar en zet gedurende 20 à 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de paprikapuree. Doe daarvoor alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde massa. Schenk de inhoud van de kan in een steelpannetje en verwarm op medium vuur. Draai het vuur iets lager om de puree warm te houden tot de aardappeltjes klaar zijn.
Spoel de octopus kort af onder de kraan en dep droog met wat keukenpapier. Smeer in met een beetje olie.
Verhit 5 minuten voor de aardappeltjes klaar zijn een pan op middelhoog vuur en bak de octopusarmen kort (maximaal 5 minuten), tot ze een bruin randje krijgen.
Verdeel de paprikapuree over twee diepe borden, leg er een octopusarm en wat tomaatjes op en serveer met de saffraanaardappeltjes. Lekker met een lik mayonaise.
Meer gerechten voor doordeweeks
- Culy Homemade: zeeduivel met romescosaus en gebrande prei
- Chili-limoenvis met maiscrème en bimi
- Makkelijke aardappel-spitskoolkoekjes met gehaktballen en peterselieroom