Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche uit Simply Good
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Frozenwafel_recept_left_side.png)
“Make life tasty!” Dat is het motto van Virginie en Niven van Bronckhorst-Kunz, eigenaren van restaurant Triptyque* én auteurs van het kookboek Simply Good: koken voor elke gelegenheid. En eerlijk? Dat verbaast ons niks. Deze rozenwafel is daar namelijk het perfecte bewijs van. Want zeg nou zelf: een zoete, fruitige en vooral unieke wafel klinkt toch veel verleidelijker dan een standaard exemplaar met een beetje poedersuiker?
Ingrediënten
Voor 2 wafels:- 65 gram roomboter
- 3 eieren
- 125 ml volle melk
- 250 gram bloem
- 12,5 gram verse gist
(gedroogd kan ook,
dan de helft van de
hoeveelheid gebruiken) - 30 gram suiker
- 1 gram zout
- 20 ml rozenessence
Overige ingrediënten
- 16 bramen
- 16 frambozen
- 12 zwarte bessen
- 4 trosjes aalbessen
- 1 granaatappel
- 8 eetlepels crème fraîche
- Ahornsiroop, naar smaak
- Poedersuiker, naar
smaak
Benodigdheden
- Garde
- Wafelijzer
Koken met een culinaire touch
In ‘Simply Good‘ laten Virginie en Niven van Bronckhorst-Kunz zien dat goed eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met hun achtergrond in de fine dining – Triptyque* draagt niet voor niets een (groene én rode) Michelinster – weten ze precies hoe je een doordeweekse maaltijd next level maakt. Zo ook deze rozenwafel: een speelse twist op een klassieker, met net die extra touch. Precies zoals je van dit culinaire duo mag verwachten!
Rozenwafel zelf maken:
- Doe de ingrediënten voor de wafels in een kom en meng goed door met een garde tot een glad beslag.
- Laat 30 minuten afgedekt met vershoudfolie rijzen.
- Schep hierna het beslag in het wafelijzer en bak 2 wafels per persoon.
- Maak het fruit schoon en verdeel daarna over de borden met wafels.
- Doe op elke wafel een eetlepel crème fraîche.
- Besprenkel met ahornsiroop en bestrooi met poedersuiker.
Simply good: koken voor elke gelegenheid
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FSimplyGood_NivenVirginie-Kunz-COVER-04.jpg)
Ben je nu net zoals ons, ontzettend nieuwsgierig geworden naar de rest van deze recepten op sterrenniveau? Of wil je een leuk cadeautje geven? Don’t worry: het boek is nu te koop in verschillende (online) boekhandels.
Nog meer verrassende kookboeken
- De beste kookboeken van 2024 (volgens de Culy-redactie)
- Zo benut je die airfryer pas op een goede manier: Jamie Oliver maakt vis in de airfryer
- Deze toffe kookboeken zijn vegan – maar vooral erg lekker!