Culy Homemade: makkelijke roombroodjes met frambozen en pistache (maar 5 ingrediënten!)
Deze makkelijke roombroodjes doen een beetje denken aan scones met clotted cream en jam. En dat terwijl ze ontzéttend eenvoudig te maken zijn en je er maar 5 ingrediënten voor nodig hebt. Het geheim: kant-en-klare briochebroodjes.
Dat de combinatie zoete broodjes, room en jam een hele goede is, weten we natuurlijk allang. Die broodjes kun je natuurlijk zelf bakken óf je slaat gewoon lekkere kant-en-klare briochebollen in bij je favoriete bakker. Dan is het slechts nog een kwestie van een lik goede jam erop, room en in dit geval pistachenoten. Je bestuift ze tot slot met wat poedersuiker.
Voor de room in dit recept gebruikten we een potje kant-en-klare clotted cream, die je tegenwoordig in de meeste supermarkten kunt kopen (meestal op de kaasafdeling of bij de zuivel). Maar een restje banketbakkersroom is ook een ontzettend goede bestemming voor deze makkelijke roombroodjes!
Makkelijke roombroodjes maken
- Bak de briochebroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking of piep ze even op in de oven als ze al minstens een dag oud zijn (170 graden, 6 minuten). Laat ze daarna helemaal afkoelen.
- Snijd de briochebroodjes open en besmeer ze met een flinke laag jam.
- Schep de clotted cream erop en bestrooi met wat van de gehakte pistachenoten.
- Leg de bovenkant op het broodje en bestuif met poedersuiker.
Meer zalige zoete broodjes:
- Culy Homemade: goddelijke paasbroodjes (hot cross buns)
- Culy Homemade: kardemummabullar (Zweedse kardemombroodjes)
- Culy Homemade: maritozzi (Italiaanse broodjes gevuld met room)