Culy Homemade: supersnelle roerbakmie met kip en een flinke berg groenten
Het is ongelofelijk hoe makkelijk het recept is voor deze smaakvolle roerbakmie. Gemaakt met een hoop ingrediënten die je al in huis hebt, waardoor pakjes en zakjes niet nodig zijn!
Roerbakmie is een heerlijk gerecht van noedels met kip, een berg groenten en een smaakvolle saus. Het is een gerecht dat veel mensen halen bij een afhaalrestaurant, of maken met pakjes en zakjes uit de supermarkt. Helemaal niet nodig vinden we op de Culy-redactie. Want dit snelle noedelgerecht is zo makkelijk, dat het thuishoort in ons vaste repertoire.
Deze variant van roerbakmie maken we met kip, maar je kunt de kip ook makkelijk vervangen door biefstuk. Liever geen vlees? Probeer dan eens tofu, of paddenstoelen, denk aan oesterzwam en champignon.
Roerbakmie met kip en veel groenten
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met goed gezouten water. Bewaar een flinke scheut van het water, die gebruiken we later voor de saus.
- Verhit ondertussen een grote pan op het vuur en voeg de olie toe. Bak de ui en knoflook kort in de hete olie.
- Doe daarna de blokjes kip erbij en bak een aantal minuten mee.
- Voeg de groenten toe zodra de kip een goudbruine kleur heeft, maar nog niet gaar is. Hij gaart verder tijdens het koken.
- Meng ondertussen de oestersaus, sojasaus, sesamolie en kippenbouillon in een kom. Meng de maïzena en water in een apart schaaltje.
- Doe de gekookte noedels in de pan en voeg de saus toe, doe ook een flinke scheut van het water van de noedels en de maizena erbij, zodat de saus goed bindt.
- Breng op smaak met witte peper en zout.
- Schep het geheel goed om en verdeel over borden. Bestrooi de roerbakmie met dungesneden bosui, serveer eventueel met chili-olie.
Nog meer recepten zonder pakjes en zakjes:
- Culy Basics: wraps met gehakt zonder pakjes of zakjes (Tex-Mex)
- Culy Basics: klassieke kipkerrie met rijst en sperziebonen (makkelijk en snel)
- Culy Homemade: Hokkien noedels met garnalen