Rode wijn risotto met Grana Padano en spek
Risotto wordt traditioneel met witte wijn gemaakt. Maar wat met wit kan, kan ook met rood. Dit recept voor rode wijn risotto met Grana Padano en spek levert het bewijs. Niet alleen is dit een heerlijk hartig gerecht met rijke smaken, bovendien is ‘t ook erg troostend bij donkere dagen.
Grana Padano is die harde Italiaanse kaas met die heerlijke korrelige textuur. In deze rode wijn risotto gebruiken we ‘m zowel ín de risotto, als erop. Want meer kaas = meer levensvreugde. Toch?
Rode wijn risotto met bacon en Grana Padano
Verhit de olijfolie op medium vuur en bak de reepjes spek krokant. Voeg de ui, bleekselderij en knoflook toe en laat 8 minuten bakken tot de uien glazig worden.
Voeg de rijst toe en roer alles door elkaar met een houten lepel. Laat de rijstkorrels een paar minuten bakken.
Voeg de rode wijn en de paddenstoelen toe en laat op laag vuur pruttelen.
Heeft de rijst alle wijn opgenomen? Voeg dan beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Wacht telkens tot alle bouillon is opgenomen voordat je opnieuw bouillon gaat toevoegen. Blijf goed roeren, hiervan gaat je risotto smeuïg worden.
Heeft de risotto de gewenste textuur? Haal ‘m van het vuur en voeg de boter en de Grana Padano toe. Roer alles door elkaar en laat de risotto nog 5 minuten met een deksel op de pan staan.
Schep de rode wijn risotto in kommen en maak af met extra Grana Padano en wat verse basilicum.
Meer recepten voor risotto?
- Bietenrisotto met Burrata en gepofte kerstomaten
- Risotto met bier, paddenstoelen & pindakruim
- Culy Homemade: risotto met aardpeer en krokante ham