Culy Homemade: rode currypasta maken (makkelijk én handig!)
Rode currypasta is onmisbaar in een heleboel recepten: van Thaise curry’s tot aan noedels en soepen. Zelfgemaakt is ‘ie écht heel veel lekkerder dan die kant-en-klare variant uit een potje. Gelukkig is dat ook nog eens heel makkelijk!
Met dit recept maak je ongeveer 4 porties, waar je vier gerechten mee kunt bereiden. Tip: verdeel de pasta over vier diepvrieszakjes of -bakjes en vries ze in. Zo heb je altijd verse rode currypasta op voorraad!
Rode currypasta maken
Laat de gedroogde rode chilipepers ongeveer een uur weken in heet water, tot ze zacht zijn. Hak ze grof en doe ze in een vijzel of keukenmachine.
Stamp of hak de chilipepers fijn en voeg de overige ingrediënten beetje voor beetje toe, tot alles fijngehakt is. Doe er zout en peper bij en roer er een beetje olie doorheen. Ziet het eruit als een stevige pasta? Dan ben je klaar!
Vries de rode currypasta in porties in, in diepvrieszakjes of -bakjes.
Deze rode currypasta is heerlijk in tal van gerechten. Denk aan zalmcurry met noedels en kerstomaten, Thaise rode curry met inktvis en pinda’s of de Thaise rode curry-gehaktballen van Donna Hay. Supertip: meng een klein beetje door mayonaise, voor een heerlijke dip!