Risotto met pompoen en worstjes van Jamie Oliver
Vandaag is het nieuwste kookboek van Jamie Oliver verschenen: Super food voor familie en vrienden. We mogen een lekker recept uit dit boek met jullie delen: risotto met pompoen en worst.
Super food voor familie en vrienden wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is nu te koop voor € 29,99.
Snijd de chipolata’s in dunne plakjes en doe met 1 eetlepel olie, het venkelzaad en de chilivlokken in een diepe pan op matig vuur. Blijf regelmatig roeren, terwijl je de pompoen in blokjes van 1 cm snijdt (verwijder de pitten, maar laat de schil zitten) en de uien pelt en snippert.
Doe de groenten bij de plakjes worst, blijf regelmatig roeren en bak ze 20 minuten met het deksel schuin op de pan, of tot de pompoen uit elkaar valt en begint te karamelliseren. Laat de bouillon ondertussen in een andere pan op laag vuur pruttelen.
Schuif het pompoenmengsel opzij en giet de chianti in de pan. Laat de wijn inkoken, terwijl het lekkere sticky aanbaksel van de bodem loskomt. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten.
Schep er dan steeds wat soeplepels bouillon bij en blijf tussendoor telkens roeren tot alle vocht is geabsorbeerd. Blijf dit ongeveer 20 minuten doen om alle zetmeel uit de rijst te masseren, of tot de rijst gaar en smeuïg is, maar nog wel beet heeft.
Snijd de radicchio of het roodlof in smalle reepjes, roer ze met de hüttenkäse door de risotto, proef en breng op smaak. Schep je borden vol en serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een plukje tijmblaadjes.
Vegavariant
Om dit recept vegetarisch te maken, kun je in plaats van de worstjes 1 blik borlottibonen (400 gram) door de rijst roeren.