Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: rigatoni pasta met groene boerenkoolsaus en ricotta

Heb je ontzettende trek in pasta maar wil je wel het idee hebben dat je een aardige dosis vitaminen binnenkrijgt? Dan is pasta met een groentesaus dé weg die je moet inslaan. Wij maken hier een verslavend lekkere rigatoni pasta met boerenkoolsaus en ricotta.

Deze pasta met boerenkool is één van onze favoriete pastarecepten voor de herfst en winter, want het zet de wintergroente op een fantastisch groen podium. Daarmee is het dus ook meteen een van onze favoriete boerenkoolrecepten. Omdat de boerenkool wordt gepureerd tot een saus, kleurt de pasta op je bord prachtig groen. Een heel tof bordje met pasta én boerenkool, dat ook bij Culy kids in de smaak zal vallen.

Het idee voor deze pasta met boerenkool deden we op bij Julia Busuttil Nishimura. Zij maakt een variant van deze pasta met cavolo nero, ook superlekker.

Boerenkool koken: dé super food van Hollandse bodem

Groene pasta met boerenkoolsaus en ricotta

Groene pasta met boerenkool en ricotta

  1. Zet een grote pan met goed gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Blancheer de boerenkool 5 minuten in het water. Schep het met een schuimspaan uit de pan (laat de pan staan) en laat het goed uitlekken in een vergiet. Duw er zoveel mogelijk water uit met de schuimspaan of met een pollepel.
  3. Blancheer ondertussen de knoflooktenen in het achtergehouden water gedurende 3 minuten. Schep ze uit de pan (laat de pan weer staan) en doe ze samen met de uitgelekte boerenkool in een blender of keukenmachine.
  4. Kook de rigatoni of trofie pasta al dente in dezelfde pan, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Terug naar de boerenkool in de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en laat draaien tot de boerenkool en knoflook fijngehakt zijn. Giet de olijfolie erbij terwijl je de keukenmachine laat draaien.
  6. Voeg 200 gram van de ricotta toe aan de boerenkool en zet de keukenmachine nogmaals aan tot alles goed is gemengd. Breng de groene saus op smaak met zout en peper.
  7. Giet de gekookte pasta af en meng de boerenkoolsaus erdoorheen tot je prachtige groene pasta hebt.
  8. Schep de groene pasta op de borden en verdeel de rest van de ricotta eroverheen. Druppel er nog wat olijfolie overheen en bestrooi met zeezout. Rasp tot slot de schil van de citroen over de bordjes met pasta heen.
@culynl

Unboxing van de boerenkooltrui want het is boerenkooldag! 🔥 #boerenkool #unboxingvideo

♬ Make It Better (Instrumental) – Anderson .Paak

Bordje pasta met boerenkool
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer verrassende boerenkoolrecepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.