Rigatoni met worst uit het nieuwe Foodies Magazine
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Deze heerlijke maaltijd maak je in één pan en binnen 30 minuten, da’s een makkie! De pasta gaart direct in de saus, waardoor de buisjes zich helemaal volzuigen met smaak.
Van eenpansgerechten kunnen we er nooit genoeg hebben en deze rigatoni met worst is weer zo’n knaller van een recept dat ons hart verovert.
Dit recept – maar ook een gloednieuwe column over een fijne foodtrend van Culy (!) en nog veel meer – vind je in het nieuwe januarinummer van Foodies Magazine.
Rigatoni met worst, salie en pecorino
1. Verhit de olijfolie en de boter in een ruime braadpan. Bak er de salieblaadjes in ca. 1 minuut knapperig in. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Knijp het worstvlees in kleine balletjes uit het vel direct in de pan en bak ze in ca. 8 minuten rondom goudbruin. Schep de worstballetjes uit de pan en houd ze apart.
2. Doe de rigatoni, de bouillon, de venkelzaadjes en de tomatenpassata in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de pasta in ca. 12 minuten beetgaar. Voeg de worstballetjes weer toe en warm alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi vlak voor het serveren met de krokante salieblaadjes en de geraspte pecorino.
Dit vind je allemaal in het nieuwe Foodies Magazine van januari
Foodies Snelle successen
Moet je vanavond nog naar de hockey, ga je theedrinken bij je vriendin of staat je hardloopmaatje straks voor de deur? Dan wil je dat er snel iets lekkers op tafel staat. In dit nummer veel gerechten die binnen 30 minuten klaar zijn. Van traybakes tot pasta’s en de lekkerste snelle toetjes.
Snelle pasta’s
Met een pastaatje zit je altijd goed. Ga voor onze pasta’s binnen 30 minuten; zoals de spaghetti met paprika-ansjovissaus, de rigatoni met broccoli-kaassaus of een van de andere snelle successen.
Mix & match je traybake
Traybakes zijn makkelijk om te maken én superlekker. Houd je je aan een aantal regels, dan kun je eindeloos variëren met verschillende ingrediënten en smaakmakers. Maar hoe stel je de perfecte traybake samen? Wij geven tips en recepten om meteen mee aan de slag te gaan.
En verder…
Krijgen we doordeweekse inspiratie van Donna Hay, maakt Pauline van Uit Paulines Keuken een heerlijk winterse maaltijd, bakken we met producten uit de voorraadkast, lopen we een dag mee met Mounir Toub, deelt Nancy van Culy.nl haar favoriete trend en veel, veel meer!
> Het nieuwe nummer van Foodies ligt nú in de winkel en is te bestellen via foodiesmagazine.nl.