Makkelijke ricottaballetjes met tomatensaus (TikTok-trend)
Wil je wel ‘ns wat anders dan een bord pasta? Maak dan deze ricottaballetjes, die samen met tomatensaus een érg goed huwelijk vormen. Lekker als lunch of als lichtere avondmaaltijd. En vergeet dat glas wijn erbij niet hè?
Voor de tomatensaus geven we hier geen recept: hanteer dus vooral je persoonlijke favoriet. En als je nou toch liever terugvalt op een goed basisrecept, dan kun je dat hier vinden. Al is een kant- en klaar exemplaar natuurlijk net zo goed.
Ricottaballetjes met tomatensaus
Doe de ingrediënten voor de ricottaballetjes in een mengkom en meng goed. Is alles nog wat te nat, voeg dan extra paneermeel toe. Rol balletjes ter grootte van een bitterbal.
Warm je tomatensaus op in een koekenpan. Voeg de ricottaballetjes toe zodra de tomatensaus op temperatuur is. Roer goed zodat alle balletjes bedekt zijn met saus. Leg het deksel op de pan en laat 10 à 15 minuten pruttelen op laag tot medium vuur.
Test of de ricottaballetjes gaar zijn door er eentje te halveren. De ricotta moet mooi gekookt zijn. Schep de ricottaballetjes in kommen en serveer met wat verse basilicum.
Meer met ricotta?
- Culy Homemade: plaattaart met artisjok, ricotta en kappertjes
- Plaatpizza met ricotta, aardappel en chorizo
- Culy Homemade: gebakken ricotta met aardbei en rabarber