Culy Homemade: frisse rice paper rolls met kip en watermeloen
Rice paper rolls kunnen wij áltijd eten. Maar deze frisse summer rolls, gevuld met sappige kip en dito watermeloen, schrééuwen om een warme zomerdag. Heerlijk fris en vol met umami tegelijk.
Ook Chinees vijfkruidenpoeder past hier heel goed bij. Ben je niet zo’n fan van die mix? Kruid de kippendijen dan gewoon lekker met wat zout en peper. Of leg ze eerst een kwartiertje in een mix van een eetlepel limoensap, een eetlepel olijfolie en een gekneusde teen knoflook. Minstens zo lekker.
Rice paper rolls met kip en watermeloen
Laat de rijstnoedels 10 minuten weken in gekookt water.
Wrijf de kippendijen in met het vijfkruidenpoeder en een eetlepel zonnebloemolie. Bak ze in een koekenpan lekker bruin en knapperig aan beide kanten. Laat ze even rusten op een snijplank en snijd ze dan in plakjes.
Week de rijstvellen een voor een in een grote bak met warm water, tot ze zacht worden. Leg ze op een glad oppervlak en beleg ze met alle ingrediënten.
Strooi eerst wat sesamzaadjes en wat van de verse kruiden en leg hier wat plakjes radijs op. Dan wat stukjes kip, blokjes watermeloen, mihoen en sla. Vouw de vellen eerst aan de zijkanten naar binnen en rol ze dan van onder naar boven op.
Herhaal dit voor alle 8 van de rice paper rolls. Eet ze met een flinke dot chilisaus.
Ook lekker: probeer de summer rolls met garnalen van Chrissy Teigen