Culy Homemade: (restje) gehakt in slawraps met hoisin en sriracha
Dit is een superleuk recept voor een etentje of een interactief diner. Ook handig: je kunt er het restje van ons gehaktbrood met hoisin-glazuur voor gebruiken. Zet kommetjes klaar met rijst, slablaadjes, sauzen en kruiden en laat iedereen zijn eigen slawraps vullen. Eten met je handen verplicht.
Heb je nog een restje over van ons gehaktbrood met hoisin-glazuur, dan kun je daar dit recept mee maken. Het is trouwens zó lekker, dat je het gehaktbrood er ook speciaal voor kunt maken.
Tip: in plaats van een broodvorm of cakevorm kun je het gehakt dan ook bakken in een (vierkante) ovenschaal. Dat geeft nog meer oppervlakte voor een krokant korstje.
Gehakt in slawraps met hoisin en sriracha
Houd het gehaktbrood warm tot gebruik. Maak je dit recept met een restje gehaktbrood, warm het dan eerst even op. Wij zouden zeggen: tijdig uit de koelkast zetten, daarna ongeveer 10 minuten in een oven op 180 graden, afgedekt met aluminiumfolie.
Kook de rijst gaar en schep ‘m daarna in een kom. Houd warm.
Snijd ondertussen de komkommer en bosui in hele dunne reepjes. Zet ze in kommetjes opzij.
Was de sla, haal de blaadjes los en droog ze in een slacentrifuge. Leg ze in een schaal.
Snijd het (restje) gehaktbrood in dunne repen. Pak een slablaadje, vul met wat rijst en leg er een stukje gehakt op. Vul verder met de komkommer en bosui en maak af met wat hoisinsaus en sriracha.