Culy Basics: remouladesaus maken doe je zo
De Franse remouladesaus kun je op talloze manieren gebruiken in de keuken. Met een stukje gefrituurde vis zoals een lekkerbekje, op een visburger en zelfs met friet of bij de knolselderij. Het recept voor remoulade is onwijs simpel en zet je in enkele minuten op tafel!
Wat is het verschil tussen tartaarsaus, ravigotesaus en remouladesaus?
Ravigotesaus, tartaarsaus of remouladesaus? De sauzen zijn allemaal lekker en bij de visboer weet je soms niet welke je moet kiezen bij je lekkerbekje of kibbeling. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen?
De sauzen hebben een hoop overeenkomsten. Zo hebben tartaarsaus en remoulade een basis van mayonaise en ingrediënten als augurk, kappertjes en verse groene kruiden. In tartaarsaus gaat van origine ook een gekookt eitje, bij de rest van de sauzen niet. Ravigotesaus verschilt het meeste van de genoemde sauzen. Die heeft namelijk een basis van vinaigrette en niet een van mayonaise.
Culy Homemade: gebakken schol met spinazie, krieltjes en tartaarsaus
Recept remoulade
- Meng de mayonaise en mosterd goed met een garde.
- Hak de kruiden fijn, snijd de groente in blokjes en snipper de sjalot. Een optionele stap is het wassen van de sjalot in een zeef met koud water. Zo blijft de scherpe smaak van de sjalot uit je remouladesaus. Dep goed droog met keukenpapier.
- Doe de ingrediënten bij de mayonaise en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.
- Bewaar de remoulade maximaal 2 weken in de koelkast.
Nog meer lekkere sausjes om zelf te maken:
- Culy Basics: simpele knoflooksaus zoals bij de snackbar
- Culy Basics: makkelijk bloemkoolsausje met knoflook en Parmezaanse kaas
- Culy’s sauscollege: zelf satésaus maken als een pro