Culy Kids: regenboogpizza’s met stiekem heel veel groenten
Weigeren je kinderen om groenten te eten en zit je met de handen in het haar? Probeer dan eens deze regenboogpizza’s. Vol kleur en vol smaak, maar stiekem toch ook met een hoop groenten. Dat zijn twee vliegen in één klap!
Wij maken deze pizza’s met kant-en-klare pizzabodems met bloemkool (voor nog meer veggies!). Maar je kunt er natuurlijk ook vers pizzadeeg voor gebruiken.
> Ook lekker voor kids: snelle pizza toasts met mozzarella en worst
Zo maak je de regenboogpizza’s
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrijk de pizzabodem met de tomatensaus. Begin met het beleggen van de buitenste rand en werk steeds naar binnen.
Om een leuk regenboogeffect te creëren kun je beginnen met de bietjes en vervolgens de rode ui, de rode kerstomaatjes, de rode paprika, de pompoenblokjes, de gele kerstomaatjes, de geraspte kaas, de witte ui, de boerenkool, de basilicumblaadjes en tot slot de oregano.
Schuif de pizza vervolgens in de oven gedurende 8 à 10 minuten.
Halveer de pizza tenslotte zodat er twee helften in regenboogvorm ontstaan. Werk af met extra verse basilicumblaadjes.
Meer kidsproof recepten?
- Culy Kids: wortels in knapperig filodeeg (gezonde snack!) van Jamie Oliver
- Culy Kids: simpele wortelsaté uit “Eten met Nijntje”
- Unicorn scones (om samen met je kinderen te bakken)