Het ultieme recept voor Red Velvet cheesecake
Alle cheesecake-fans opgelet! Het is tijd om de keuken in te duiken. Sabine Koning levert met Cheesecake – het kookboek voor echte cheesecakefans namelijk het ultieme naslagwerk af voor wie hartjes in zijn ogen krijgt van deze taart. Het boek staat vol met de lekkerste cheesecake recepten. Van gin-tonic cheesecake tot aan Ferrero Rocher-cheesecake. Wij mogen alvast dit recept voor goddelijke Red Velvet cheesecake met je delen!
Deze Red Velvet cheesecake is niet alleen gruwelijk lekker, maar ook nog eens een beauty om te zien. Bak ‘m voor je grote liefde of deel ‘m met al je vrienden.
Red Velvet cheesecake
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet twee springvormen goed in. We beginnen met het maken van de Red Velvet-cake.
Doe de bloem, kristalsuiker, cacaopoeder, baking soda en zout in een kom. Schep even om met een lepel. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier de wittewijnazijn, vanillearoma, ei, karnemelk, zonnebloemolie en koffie in. Spatel alles nu tot een klontvrij cakebeslag.
Voeg de rode kleurgel toe. Kleurgel is vaak enorm geconcentreerd dus aan een mespuntje heb je waarschijnlijk genoeg. Spatel de kleurgel door het cakebeslag tot deze een egaalrode kleur heeft gekregen.
Verdeel het Red Velvet-cakebeslag over de twee springvormen en bak beide cakes in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. Laat de cakes helemaal afkoelen.
Verwijder één cake uit de springvorm. Snijd hiervan de helft in blokjes van 1×1 cm en verkruimel de rest. De andere Red Velvet-cake laat je in de springvorm zitten.
Doe voor het cheesecakebeslag de roomkaas samen met de crème fraîche, kristalsuiker en vanillearoma in de kom van de keukenmachine en klop tot een romig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en tot slot ook de eidooier.
Doe de maizena in de kom en klop tot een klontvrij cheesecakebeslag. Spatel voorzichtig de in blokjes gesneden Red Velvet-cake door het cheesecakebeslag en stort alles op de gebakken Red Velvet-cakebodem in de springvorm.
Draai de oven terug naar 150 °C, zet een waterbad in de oven en bak de Red Velvet-cheesecake boven het waterbad in 75 minuten gaar. Laat de cake volledig afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast.
Smeer de volgende dag de hele cheesecake (randen én bovenkant) in met mascarponeroom en bekleed hierna de hele cheesecake met de Red Velvet-cakekruimels. Spuit tot slot toefjes van de mascarponeroom boven op de cheesecake.
Cheesecake – het kookboek voor echte cheesecakefans – van Sabine Koning (uitgeverij Nieuw Amsterdam) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,- euro.
Meer goddelijke cheesecake recepten:
- Mangocheesecake zonder bakken (glutenvrij!)
- Culy Homemade: rabarber cheesecake met frambozen en vanille
- Banoffee cheesecake