Zo maak je een killer ‘blooming onion’
Een blooming onion is een ingekerfde ui die in een laagje bloem wordt gefrituurd. Het resultaat? Eén van de lekkerste snacks die er zijn, zeker in combinatie met een killer dip en dus perfect voor een feestje of borrel.
Schil de ui, maar houdt het kroontje eraan, zodat alle rokken aan elkaar blijven zitten. Snijd ze vervolgens vanaf een centimeter van de kroon in, zodat je als je ‘m omdraai een echte bloem krijgt. Haal eventueel met een meloensnijder de kern eruit zodat je hier later je dip in kunt plaatsen. Pas wel op dat je niet de onderkant meeneemt.
Meng in een grote kom de bloem, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper. Strooi voorzichtig het bloemmengsel over de ui, en zorg dat overal genoeg van het mengsel zit.
Meng in een andere kom het ei met de melk en schud een eventueel teveel aan bloem van de ui af. Dip de ui in het eimengsel met de snijkant naar beneden en zorg dat er overal voldoende van het mengsel zit. Bedek nog een tweede keer op dezelfde manier met bloem.
Verwarm voldoende olie in een pan of friteuse tot 180 graden. Frituur hierin de ui met de snijkant naar beneden gedurende drie minuutjes. Draai hem om en bak nog drie minuten. Haal eruit met een draadspaan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Besprenkel met fleur de sel en serveer met je favoriete dip.