Redactie
Redactie Drankjes 25 sep 2013
Leestijd: 1 minuut

Recept voor de enige echte pumpkin spice latte

In Amerika vieren ze de komst van de herfst  traditiegetrouw met de Pumpkin Spice Latte: een latte gemaakt met de klassieke kruiden die horen bij een onvervalste pumpkin pie. Natuurlijk is de variant van de beroemde koffieketen met de zeemeermin wereldwijd geliefd, maar je kunt ‘m ook zelf maken. Want dat is helemaal niet zo moeilijk.

Dit latterecept is afkomstig van YumSugar en omdat de pumpkin spice-siroop niet overal verkrijgbaar is, pasten zij het recept zo aan dat iedereen het kan maken. Daarbij wordt in Amerika pompoenpuree vaak kant-en-klaar in potjes verkocht, maar omdat we het hier nog niet hebben gespot maken we het zelf. Dat is gelukkig heel makkelijk.

Culy Homemade: pumpkin spice bubble tea met chai (zó lekker!)

Pumpkin spice latte
Unsplash

Pumpkin spice latte recept

  1. Maak van tevoren de pompoenpuree door het stuk pompoen in blokjes te snijden en ongeveer een halfuurtje te roosteren in een voorverwarmde oven op 200 graden. Pureer met een staafmixer of blender en zeef de massa zodat je een fijne, een tikje dunne puree krijgt.
  2. Meng vervolgens de kruiden met elkaar en verwarm de melk samen met twee eetlepels puree en suiker op middelhoog vuur. Verwarm al roerend totdat het bijna kookt, maar net niet. Haal de pan van het vuur en roer er de vanille en kruiden door.
  3. Giet het mengsel in een blender en blend op de hoogste stand. Hierdoor wordt de melk lekker luchtig. Verdeel over twee mokken. Giet de koffie erbij vanaf de zijkant, zodat de melk mooi luchtig blijft.
  4. Serveer eventueel met wat slagroom en extra kruiden.

Meer met pumpkin spice:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.