Pimientos de padrón met avocado van Soenil Bahadoer
Pimientos de padrón zijn in Spanje en Zuid-Amerika niet aan te slepen. Dit groene pepertje heeft een licht bittertje en kan soms flink pittig zijn! In een vorig artikel tipten we deze pikante lekkernij al eens als must-try. Al helemaal lekker: als je ze vult met een frisse avocadocrème, zoals sterrenchef Soenil Bahadoer voordoet in zijn nieuwe kookboek ‘Streetfood’.
Waar je vroeger nog best wel flink op zoek moest om pimientos de padrón te scoren, zijn ze vandaag de dag in de meeste grote supermarkten wel verkrijgbaar. Mocht je meer keuze willen in het soort pimientos, dan kan je goed terecht bij een Spaanse of Zuid-Amerikaanse delicatessenwinkel.
Soenil: “Deze gevulde pepertjes zag ik in Peru en ik vond ze zó lekker. Daar worden ze als snack verkocht, heel eenvoudig met wat grof zeezout. Ik kwam op het idee om ze te vullen met avocadocrème.”
Pimientos de padrón met avocadocrème
Verhit de oven tot 190 °C.
Schenk de olie in een ovenschaal, leg er de Pimientos de Padrón in en bestrooi ze met grof zout. Rasp de tenen knoflook eroverheen en meng het geheel goed door elkaar.
Pof de pepers in ongeveer 5 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en bewaar de knoflookolie om er later overheen te druppelen.
Schil de avocado en verwijder de pit. Meng met een garde de avocado, gember, rode peper, rode ui, zure room, scheutje olijfolie, limoensap en wat peper en zout in een mengkom tot een guacamole.
Vul een spuitzak met de guacamole. Maak een klein sneetje aan de zijkanten van de Pimientos de Padrón zodat de spuitzak erin past en je de pepers kunt vullen. Serveer met de knoflookolie eroverheen.
> Streetfood (Nijgh & van Ditmar) is online te koop voor € 25,-