Hartenhuis Gingerbread koekjes voor Kerstmis
Dit heerlijke recept komt uit het Hartenhuis-kerstdessertsboekje van de campagne ‘Een toet waar je iets goeds mee doet’ van Het Vergeten Kind. Het boekje staat vol met zoete recepten en wij mogen alvast een lekker recept met je delen. We kozen voor het Hartenhuis Gingerbread van Hidde de Brabander.
Saar Koningsberger – actrice, presentatrice, vlogger/YouTuber SuperSaar en Ambassadeur van Het Vergeten Kind – bakt deze koekjes van Hidde de Brabander. De bereidingstijd is zo’n 1,5 uur, dus je kunt er lekker de tijd voor nemen.
Het recept voor Hartenhuis Gingerbread
Begin met het gingerbread
Verwarm de oven voor op 165 graden. Roer de boter met de bruine basterdsuiker en de honing glad. Meng de bakpoeder met bloem en vijfkruidenpoeder in de keukenmachine. Kneed of mix het tot een bal deeg.
Bestuif het werkblad met bloem. Kleed het deeg door en rol het uit tot een dikte van ongeveer 5 mm.
Steek met de vormpjes huisjes uit het deeg of snijd deze uit. Verdeel het over een met bakpapier beklede bakplaat.
Kneed een bal van het overige deel en rol deze uit. Steek of snijd hartjes uit dit deeg en leg deze op de vormpjes. Bak de koekjes in zo’n 13 minuten goudbruin.
De ganache
Hak de chocolade fijn en breng de slagroom langzaam aan de kook.
Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer de chocolade door de slagroom en meng tot een gladde genache.
Giet de ganache in een kom, dek af met plastic folie en laat een uur in de koelkast afkoelen.
Spuit een laagje ganache op 9 gingerbread koekjes. Leg hier de andere helft van de koekjes op, zodat je de hartenhuisjes staand kunt serveren.