Culy Homemade: Engelse chicken pie
Chicken pie is een typisch Engels gerecht – en dat is ook niet geheel onlogisch, want het is een perfect gerecht voor een koude regenachtige dag. Vol van smaak, romig, met veel groenten en malse kip: comfort food zoals het hoort.
En ook niet onbelangrijk: dit recept is allesbehalve moeilijk om te maken.
Culy Homemade: snelle pasta met gebakken feta uit de oven (TikTok-hack)
Zo maak je deze Engelse chicken pie:
Verwarm de oven op 200 graden.
Kook de broccoli 2 minuten, giet af en spoel direct even af met koud water zodat het niet doorkookt. Laat goed uitlekken en zet apart.
Smelt de boter in een grote kookpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook. Bak daarna de spekjes en kip met wat peper mee tot de kip bruin wordt, maar nog niet gaar is. Schenk de sherry of witte wijn erbij en breng aan de kook. Kook ongeveer een minuut goed door, zodat de alcohol verdampt.
Doe alle groenten in de pan en verwarm ze gedurende 3 minuten. Besprenkel met de bloem en roer even door zodat alles mee bedekt is. Schenk vervolgens de melk erbij en breng zachtjes aan de kook. Voeg als laatste de kaas en peper en zout toe. Laat op zacht vuur nog heel even pruttelen tot de saus is ingedikt.
Vet de bodem van een ronde ovenschaal in met een beetje olijfolie (met een stukje keukenpapier of een kwastje) en stort het mengsel in de schaal. Leg het vel bladerdeeg eroverheen en smeer dat in met geklutst ei. Prik een paar gaatjes in het deeg zodat het vocht kan ontsnappen en zet je Engelse chicken pie 15 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Meer lekkere gerechten met kip:
- Zelf kip piri piri maken (zonder pakjes en zakjes): zo doe je dat
- Zo maak je kippenchips (oftewel: krokante kippenhuid)
- Thom kha kai (Thaise kippensoep met kokos)