Een eigenwijs eerbetoon aan de mojito: zo maak je een aged mojito
Mojito saai? Not at all! Deze aged mojito (gemaakt met gerijpte rum) is zal de show stelen op elke borrel en barbecue. Een verrassende rode kleur, een zomers smaakpalet en een extra dosis punch: dit is mojito met een eigenwijs randje.
Het recept hebben we te danken aan barbecuekoning Jord Althuizen en horecaduizendpoot Kasper Stuart. De twee bundelden hun culinaire krachten in het recent uitgegeven boek Black Smoke. Hierin staan zowel recepten voor je grill of smoker maar ook award winning cocktails. En daar is deze aged mojito dus een prima voorbeeld van.
Jord en Kasper: “Hoewel de exacte herkomst haast onmogelijk te achterhalen is, lijkt niemand in twijfel te trekken dat Cuba de geboorteplaats van de Mojito is. Wij hebben een eigenwijs eerbetoon aan deze heerlijke cocktail voor jou gemaakt, met minder conga’s en meer kick dan de klassieke versie.”
Zo maak je de aged mojito
Afmaken
Tip
Black Smoke – Bbq, booze & attitude – van Jord Althuizen en Kasper Stuart ligt in de (digitale) boekhandel voor € 39,99 euro.