Culy Homemade: herfstige ravioli met paddenstoelen
De herfst schreeuwt om specifieke smaken en met dit recept komt dat helemaal goed. Deze ravioli met paddenstoelen passen namelijk perfect bij het seizoen. En als je nu een vermoeden hebt dat dit ook nog eens een erg makkelijk recept is dan kunnen we bevestigen: dat klopt.
Dit gerecht is het lekkerst wanneer je ravioli met paddenstoelenvulling gebruikt. De meeste supermarkten hebben die wel in hun assortiment. Ook pasta met truffelvulling zou hier niet misstaan overigens ā voor een extra vleugje luxe.
Herfstige ravioli met paddenstoelen
- Kook de pasta volgens de aanwijzigingen van de verpakking en giet af.
- Verhit een flinke klont boter in een grote pan op medium vuur en laat schuimen. Voeg peterselie, salie en tijm toe en roer goed. Voeg de paddenstoelen toe en bak tot ze mooi knapperig zijn. Draai het vuur eventueel wat hoger. Breng op smaak met een snuf zout en flink wat zwarte peper.
- Voeg de slagroom toe, roer en voeg een scheutje witte wijn toe. Laat de alcohol verdampen.
- Voeg de helft van de kaas toe en roer. Zet het vuur lager.
- Schep de ravioli bij de paddenstoelen in de pan en schep alles om.
- Verdeel de ravioli met paddenstoelen over borden en maak af met de rest van de kaas, met de geroosterde walnoten en met wat extra peterselie.
Meer herfstige gerechten?
- Culy Homemade: herfstige ramen met paddenstoelen
- Culy Homemade: herfstige cheesecake repen met pompoen
- Pompoenstamppotje met Grana Padano broodkruim