Culy Homemade: ravioli met garnalen, tomaatjes en vadouvanroomsaus
Deze ravioli met garnalen, tomaatjes en vadouvanroomsaus is een lekker praktisch recept voor op doordeweekse avonden. Zonder saai te zijn welteverstaan, want door de vadouvan krijgen de Italiaanse deegkussentjes een mysterieuze twist uit Oosterse hoek.
Hoor je het in Keulen donderen bij de naam vadouvan? Geen paniek: vadouvan is een specerijenmengsel, gemaakt van Indiase kruiden met Franse invloeden en ligt gewoon in de supermarkt. Die Franse invloeden vertalen zich in het gebruik van gebakken uien, sjalotten en soms knoflook.
De Indiase stempel wordt dan weer aardig duidelijk door de toevoeging van kardemom, komijn, mosterdzaad, nootmuskaat, curryblad en fenegriek. Zo’n potje vadouvan zit dus barstensvol smaak en maakt daarmee heel wat gerechten exotischer, aromatischer en simpelweg lekkerder. Zo ook deze ravioli (tip: heb je geen vadouvan in huis, dan is een snufje kerrie ook al heel lekker).
Ravioli met garnalen, tomaatjes en vadouvanroomsaus
Zet de grillstand van je oven aan. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Voeg een snuf zout, peper en wat suiker toe en schep door elkaar. Plaats gedurende 15 minuten in de warme oven.
Kook ondertussen de ravioli volgens de verpakking en giet af.
Verhit in een andere pan een scheut olijfolie en bak de garnalen gaar. Voeg de room toe en draai het vuur lager. Breng op smaak met de vadouvan en proef af op zout en peper.
Haal de tomaatjes uit de oven en schep ze over in de pan. Voeg ook de afgegoten ravioli toe en roer alles nog eens door.
Verdeel het geheel over borden en maak af met wat rucola en met extra zwarte peper.
Meer doordeweekse maaltjes:
- Culy Homemade: dronken noodles (Pad Kee Mao)
- Culy Homemade: snelle kippensoep met gember, rijst en zoete aardappel
- Culy Homemade: gamba’s met bimi, artisjok en knoflookboter (van de bakplaat!)