Ravioli met pesto en cantharellen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F09%2FRavioli-met-pesto-en-cantharellen.jpg)
Yes, een recept met cantharellen! Deze ravioli met cantharellen en pesto zou niet misstaan in een goed Italiaans restaurant, heeft slechts vijf ingrediënten en staat mooi binnen een kwartiertje op tafel. Smakelijk!
Ingrediënten
Voor 2 personen:- 250 gram ravioli (wij gebruikten truffelravioli)
- 200 gram cantharellen (of andere paddenstoelen)
- 100 gram basilicumpesto
- Roomboter
- Peper en zout
Cantharellen zijn vooral in Frankrijk maar ook onder chefs enorm gewild. Zie ze als het paradepaardje van de paddenstoelen. Met een licht peperachtige smaak en een verleidelijk uiterlijk. In deze pasta maak je ze tot een echt herfstgerecht.
> Meer over paddenstoelen: het grote overzicht van paddenstoelen: van champignon tot shiitake
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F09%2FRavioli-met-pesto-en-cantharellen.jpg)
Zo maak je deze ravioli met cantharellen
Maak de cantharellen schoon en snijd de houtige eindje van de steeltjes. Bak de cantharellen ongeveer 10 minuutjes op medium vuur in een koekenpan in boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
Kook de ravioli volgens de verpakking (verse ravioli hoeft maar ongeveer 3 minuutjes te koken). Verwarm de pesto met een flinke eetlepel boter in een pannetje op laag vuur en voeg 1 tot 2 eetlepels van het pastawater toe om de saus wat te verdunnen.
Giet de ravioli af en dresseer op het bord met de pesto. Leg daar de cantharellen op en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Meer recepten met cantharellen:
- Culy Homemade: pompoen stamppot met worstjes en cantharellen
- Culy Homemade: knolselderijsoep met gebakken paddenstoelen
- Vegetarische andijviestamppot van meesterchef Robert Kranenborg