Culy Homemade: romige ravioli met groene asperges en tuinerwten
Werp je één blik op deze romige ravioli, dan weet je al: dit is zo’n fijn eenpansgerecht dat je nog vaak gaat maken. Met een beknopte ingrediëntenlijst en een razend makkelijke receptuur is dit perfect voor het snel voeden van een stel hongerige magen.
Eigenlijk kun je voor dit recept elke soort gevulde pasta gebruiken. Wij kozen voor een groene ravioli met burrata en tomaat, omdat die zo lekker bij die andere lentekleuren in het gerecht past. Maar laat je vooral gaan en kies je persoonlijke favoriet.
Romige ravioli met groene asperges en tuinerwten
Breng ruime pan gezouten water aan de kook. Kook de ravioli al dente en giet af.
Was en snijd de kontjes van de groene asperges. Snijd ze in stukjes van 3 cm.
Verhit in een andere, grote pan een scheut olijfolie en bak de groene asperges op hoog vuur tot ze mooi beetgaar zijn. Draai het vuur lager en voeg de room en de tuinerwten toe. Roer alles door elkaar en laat nog een minuutje bakken op laag vuur.
Voeg de citroenrasp en een flinke snuf zout en peper toe. Roer goed en proef. Breng verder op smaak met zout, peper en/of citroensap. Voeg de pasta toe aan de pan en roer alles door elkaar. Verdeel de getoaste pijnboompitten over de ravioli en maak af met basilicumblaadjes.
Meer makkelijke recepten met pasta?
- Culy Homemade: eenpanspasta met restjes uit je groentelade
- Pasta met broccoli, knoflook, citroen en chili
- Culy Homemade: snelle pasta met romige bietjes, feta en dille (binnen 5 minuten op tafel!)