Culy Homemade: radijsjes met fetadip en dukkah
Ooit al eens een blok feta te lijf gegaan met een elektrische klopper? Nee? Doen. Door feta op te kloppen ontstaat een luchtig mengsel dat de ideale dip voor radijsjes en andere groenten vormt. In deze versie geven we de opgeklopte feta ook nog ‘ns gezelschap van lentekruiden en dukkah en dat levert een behoorlijk lekker geheel op. Radijsjes met fetadip it is!
Wij vinden deze radijsjes met fetadip ideaal als borrelhap of zelfs als lichte lunch. In dat laatste geval kun je er altijd nog wat brood bij serveren.
Radijsjes met fetadip en dukkah
Gebruik je elektrische mixer om de feta samen met een flinke scheut olijfolie en sap van 1/2 citroen tot een luchtig mengsel te kloppen.
Hak alle kruiden zo fijn mogelijk en spatel ze door de geklopte feta. Doe hetzelfde met de citroenrasp, een flinke snuf zout en peper en roer door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat extra citroensap toe.
Spreid dit mengsel uit in een serveerschaal en giet er nog een beetje olijfolie over. Schik er de radijsjes naast en maak de fetadip af met een extra plens extra vierge olijfolie en de dukkah.