Rabarbercake met kokos
Als het seizoen het toelaat, gaan we los in de keuken met rabarber. Maar, wij zijn niet de enigen. Zo vonden we op de prachtige blog Eten uit de Volkstuin dit recept voor rabarbercake met kokos.
Verwarm je oven voor op 180 graden. Smelt het kokosvet in één minuut in de magnetron op 650 watt (of in een voorverwarmde oven, als je liever geen magnetron gebruikt). Klop met een mixer of keukenmachine het kokosvet, de gewone suiker en vanillesuiker luchtig.
Voeg de eieren toe samen met de yoghurt. Zeef 200 gram zelfrijzend bakmeel en voeg het meel al mixed toe. Voeg als laatste de geraspte kokos toe. Mix het geheel nog even goed en giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal van ongeveer 18 x 24 cm.
Haal de draderige buitenkant van de rabarber er met een dunschiller af. Snij de rabarber in stukken; houd rekening met je ovenschaal zodat de stukken er mooi in passen. Leg de stukken op het beslag in de vorm en duw zachtjes aan.
Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. De tijd is afhankelijk van je eigen oven: de cake is klaar als de bovenkant mooi bruin is. Controleer eventueel met een satéprikker. Als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar.