Quinoa salade met halloumi, granaatappel en yoghurtdressing
Een super simpele én frisse quinoa salade. Perfect voor warme, zonnige dagen. Het zoute van de halloumi combineert perfect met de frisse yoghurtdressing met za’atar en de granaatappelpitjes. Dit recept komt van Chantal van de blog Feelgoodbyfood. Chantal is voedingsdeskundige en maakt overheerlijke recepten die je elke dag wel wilt maken.
De salade staat prachtig op een mooi gedekte, zomerse tafel. Heerlijk bij de barbecue bijvoorbeeld, maar ook een handig gerecht om mee te nemen naar een picknick in het park.
Zo maak je de quinoa salade
Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking, laat uitlekken en zet apart.
Snijd de halloumi in plakjes. Verhit een grillpan met olie en grill de halloumi in 10 minuten om en om tot de plakken een goede grillstreep hebben.
Snijd de lente-ui in ringen en de avocado in plakken. Verdeel rucola over de borden en verdeel hier volgens de quinoa, lente-ui, avocado en plakken halloumi over. Garneer de salade met granaatappelpitjes en breng op smaak met peper.
Trouwens, zo pel je een granaatappel.
Meng tenslotte de yoghurt met de zat’atar voor de dressing en sprenkel over de salade.
Meer heerlijke salades
- Heerlijke quinoa salade met gegrilde groente, feta en granaatappelpitjes
- Quinoa salade met grapefruit en geitenkaas
- Quinoa salade met granaatappel, bleekselderij en hazelnoten