Culy Homemade: quesadillas met zoete aardappel en chorizo
Toen de lockdown begon, zagen we er wel de voordelen van in om elke dag een thuiswerklunch in elkaar te draaien. Inmiddels zijn we op het punt dat het zelfs ons als Culy-redactie af en toe aan inspiratie ontbreekt. Dat wil zeggen: totdat we deze quesadillas met zoete aardappel en chorizo bedachten. Superlekker, snel en iets om naar uit te kijken op je werkdag.
Door de zoete aardappels te garen in de magnetron, heb je in zes minuten een lekkere vulling voor je quesadillas. De zoete smaak van de bataat gaat heel goed samen met het pittige van de chorizo. Bosui en koriander maken het Mexicaanse lunchfeestje helemaal af, wat ons betreft.
Quesadillas met zoete aardappel en chorizo
Was de zoete aardappels en prik er rondom gaatjes in met een vork. Leg ze in de magnetron en laat ze op de hoogste stand in 6 minuten zacht en gaar worden. Haal ze daarna voorzichtig (heet!) uit de schil en prak ze op twee tortilla’s.
Beleg de tortilla’s met de plakjes chorizo en bestrooi met de geraspte kaas, de gehakte koriander en de bosui. Dek af met de overige tortilla’s. Bak de quesadillas één voor één in een koekenpan met een beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin en knapperig. Snijd daarna in punten en serveer met limoen.
Meer quesadillas:
- Culy Kids: quesadilla’s met spinazie en serranoham
- 3 x goddelijke vullingen voor quesadilla’s
- Video: Jamie Oliver maakt quarantaine quesadillas met restjes uit zijn groentela