Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 23 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijk en snel puttanesca-recept met kabeljauw uit de oven

Pasta puttanesca staat bij veel mensen op het lijstje van favoriete pasta’s. De rijke tomatensaus met ansjovis en olijven uit dit gerecht is heerlijk ziltig maar óók supermakkelijk als ovenschotel te bereiden, zodat het binnen mum van tijd op tafel staat. Kijk maar naar dit puttanesca-recept met kabeljauw uit de oven!

Op de klassieke manier maak je de beroemde puttanesca-saus in een pan, die je eventjes laat stoven zodat alle smaken elkaar goed opnemen. Voor deze variant maken we het je een stuk makkelijker. We stoppen alle ingrediënten namelijk in een ovenschotel en laten de oven het werk doen.

Scheelt je ook nog eens een hoop afwas, want het is een écht eenpasgerecht. De vis voegen we op het laatste moment pas toe, zodat ‘ie niet droog wordt en heerlijk mals blijft. Voor het beste resultaat laat je de kabeljauw op kamertemperatuur komen zodat ‘ie gelijkmatig gaart.

Deze kabeljauw uit de oven met puttanesca eet je met een stuk vers brood, wat gekookte krieltjes of een heerlijke salade.

Visliefhebbers opgelet: 7x lekkere kabeljauwrecepten op een rij

kabeljauw putanesca
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Puttanesca recept met kabeljauw uit de oven

  1. Giet voor de puttanesca-saus de inhoud van het blik tomaten in een ovenschaal. Voeg daar een half blik water aan toe.
  2. Voeg de chilipepers, de honing, de kappertjes, de ansjovisfilets en wat zout toe.
  3. Snijd de zwarte olijven in ringen en voeg die samen met een half teentje gesneden knoflook toe aan de tomaten.
  4. Roer door elkaar en zet 30 minuten in de oven op 170 graden Celsius. Roer halverwege alles nog een keer door.
  5. Bestrooi de kabeljauw met zout, peper en wat olijfolie.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven, voeg de vis toe aan de pan en zet alles samen nog eens 15 minuten in de oven of tot de kabeljauw perfect gaar is.
  7. Haal uit de oven en bestrooi met de gehakte peterselie.
  8. Verdeel de puttanesca met kabeljauw over twee borden en serveer met brood.
kabeljauw putanesca
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Italiaanse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.