Culy basics: pulled chicken (met de makkelijkste bereiding ooit!)
Pulled chicken wordt vaak gemaakt op de barbecue. Een tijdrovend werkje waar je niet altijd tijd en zin in hebt. Deze supersnelle en makkelijke bereiding van pulled chicken zet je binnen een half uur op tafel én scheelt je een hoop werk.
In de categorie ‘vergeten trends’: weet je nog dat we een paar jaar geleden massaal aan de pulled beef, pulled zalm en pulled paddenstoelen zaten? Je zag de geplukte varianten op allerlei plekken terugkomen, maar de trend is inmiddels over zijn piek heen.
De Keuringsdienst van Waarde leerde ons ooit dat al die pulled-varianten puur zijn bedacht omdat de pulled pork-hype in Europa zo groot was. Pulled chicken is daar ook zo’n voorbeeld van. Hype of niet, lekker is het wel. Je kunt deze pulled chicken voor allerlei recepten gebruiken. Maak er eens kipsalade van, stop het in een burrito of maak er een broodje pulled chicken van zoals hieronder.
Bereidingswijze pulled chicken
- Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen door deze 45 minuten voor gebruik buiten de koelkast te leggen voor het meest sappige resultaat.
- Breng een pan met het water en het bouillonblokje aan de kook.
- Leg de kipfilet in de bouillon en breng opnieuw aan de kook.
- Draai vervolgens het vuur uit en laat de pan met de kip circa 20 minuten staan.
- Haal de kip uit de bouillon en trek met twee vorken uit elkaar.
Bereidingswijze broodje pulled chicken
- Meng de wortel, witte kool, het venkelzaad, het sap van de citroen en de mayonaise door elkaar heen.
- Bak de pulled chicken op hoge temperatuur in een koekenpan en voeg de barbecuesaus toe.
- Roer continu door elkaar heen en bak tot de barbecuesaus karameliseert en goed aan de kip plakt.
- Verdeel de koolsalade en de pulled chicken over het broodje.
Meer recepten met kip:
- Sicky kip met five spice, chilisaus en sesam
- Makkelijke ajam pangang (kip in ketjapsaus) met rijst
- Kip in dragonsaus (in één pan)