Prachtige rozen pannacotta
Een heerlijk recept Van Anna: rozen pannacotta. Prachtig om te zien, fleurig in je mond en een absoluut blijvertje in je recepten arsenaal.
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water, of breng 50 ml van de room aan de kook en los hierin de agar-agar op.
Roer in een grote schaal de yoghurt en de room, samen met de honing en de pulp uit het vanillestokje door elkaar. Proef het mengsel en voeg naar eigen smaak wat rozenwater toe.
Wanneer je agar-agar gebruikt, meng je de reeds wat afgekoelde room met de agar-agar door het yoghurt mengsel en giet het in de schaaltjes of glaasjes waarin je het wilt serveren.
Wanneer je gelatine gebruikt, breng je de niet uitgeknepen gelatine met aanhangend water aan de kook zorg er voor dat je blijft roeren. Wanneer je ziet dat de gelatine geheel is opgelost, haal je het direct van het vuur en roer je het door het yoghurt mengsel.
Laat de panna cotta zeker twee uur opstijven. Serveer met vers fruit, eetbare bloemen of een mooie macaron.