Potato skins met cheddar, zure room en bacon
In Amerika zijn ze razend populair, maar in Nederland zijn potato skins nog niet zo bekend. Dit zijn gevulde aardappels met in dit recept bacon, zure room en cheddarkaas. Mmm…!
Leuk weetje: de Nederlandse foodtruck Potato Skinz reist heel het land door om mensen dit goddelijke gerecht te laten proeven.
Verwarm je oven voor op 180 graden. Was de aardappels en wrijf ze in met een beetje olijf- of zonnebloemolie. Bak ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal tot ze gaar zijn en licht meegeven als je er in drukt. Dit duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte van de aardappels.
Bak ondertussen de plakjes bacon in een droge pan krokant en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Haal de aardappels wanneer ze gaar zijn uit de oven en laat afkoelen tot je ze kunt vasthouden met je handen. Halveer ze in de lengte en lepel voorzichtig het merendeel van het ‘vruchtvlees’ eruit. Pas hierbij op dat je niet met je lepel door het velletje schiet en bewaar het vruchtvlees voor een ander gerecht of gooi het weg.
Verhoog de oventemperatuur naar 220 graden en smeer zowel de binnen- als buitenkant van de aardappels in met zonnebloem- of kokosolie, bijvoorbeeld met een kwastje. Leg ze op een ovenrek of in een ovenschaal, besprenkel met zeezout en bak ze tien minuten in de hete oven. Draai ze vervolgens om en bak nog eens tien minuten.
Verkruimel de plakjes bacon en breng de binnenkant van de aardappels op smaak met peper, cheddarkaas en de stukjes bacon. Bak nog twee minuten in de oven, of totdat de kaas volledig is gesmolten. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en serveer de potato skins met een klodder zure room en bosui.