Culy Homemade: lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl
Pompoensoep is altijd favoriet maar gek genoeg betrapten we onszelf erop dat we even helemaal klaar waren met die dikke, gepureerde soepen. We hadden zin in iets lichts en bouillonnerigs. Daarop dachten we ineens terug aan een lichte pompoensoep met garnalen in Vietnamese stijl (canh bi do) die we ooit voorgeschoteld kregen door kookboekenauteur Mai Nguyį» n. Deze soep is daarop geĆÆnspireerd.
Je kunt deze pompoensoep op verschillende manieren maken, maar wij kozen voor een makkelijke, snelle versie. Nog sneller wordt het als je kant-en-klare pompoenblokjes koopt en de garnalen in hun geheel in de soep mee laten garen (echt maar een paar minuutjes). Je kunt ze dan eventueel van tevoren zoān 30 minuten laten marineren in het mengsel van knoflook, suiker, vissaus, koriander en zout en peper.
Lichte pompoensoep met garnalen
- Doe de garnalen samen met de witte ringetjes lente-ui in de kom van een keukenmachine. Voeg ook de knoflook, kristalsuiker, een scheutje vissaus, de steeltjes van de koriander en wat zout en peper toe. Laat kort pulseren om de garnalen grof te hakken tot een soort pasta. Schep in een kommetje en zet opzij.
- Breng ondertussen de bouillon aan de kook in een grote pan. Laat de blokjes pompoen ongeveer 8 minuten zachtjes koken in de bouillon.
- Maak met een lepel kleine balletjes van de garnalenpasta en laat ze in de soep vallen. Laat alles nog zoān 5 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de pompoen beetgaar is.
- Proef of de soep goed op smaak is, en voeg naar smaak nog wat vissaus, peper en eventueel zout en een snufje suiker toe.
- Dien de lichte pompoensoep op met de rest van de ringetjes bosui en de gehakte koriander.
Meer pompoensoep-recepten:
- Pompoensoep met wortel en kokosmelk
- Oosterse pompoensoep met nootjes
- De allerlekkerste pompoensoep voor kerst